Rosół z kury wiejskiej podawany z kluseczkami pietruszkowymi i lubczykiem
(możliwość podania rosołu z innymi dodatkami)
Krem ziemniaczano porowy podawany z żulienkami boczkowymi i grzankami
Krem z brokułów podawany z grzankami ziołowymi i żółtkiem kurzym
Pomidorowa z pulpecikami i makaronem domowym
Krem z zielonych i białych szparagów podawany z pałeczkami z ciasta parzonego
Staropolski żur wiejski z kiełbasą białą i jajem kurzym
Gulaszowa na czerwonym winie z dodatkiem pieczarek i peperoni
Grochowa na zielonym groszku z dodatkiem podgardla wędzonego i mini klopsików
Zupa rybna na pomidorach i owocach morza z dodatkiem oliwek kalamata i papryczki peperoni
Sycylijska zupa rybna z chrupiącą krewetką
Flaczki z kalmarów na bulionie homarowym z dodatkiem krewetki zimnowodnej w cieście tempera
Koperkowa na bulionie kurzym z dodatkiem kluseczek domowych
Zupa borowikowa na miodzie karmelizowanym z dodatkiem kluseczek pietruszkowych
Włoska warzywna z fasolą borlotti i kapustą włoską
Zupa krem z kurek podawana z grzankami maślanymi i tymiankiem